Letošní vzájemné zápasy

Souboji Vervy a Pardubic patřilo úvodní kolo. Chemici zajeli na východ Čech na led jednoho z největších favoritů soutěže a museli v prvním ostrém zápase skousnout prohru 1:5. Jedinou trefu žlutočerných zapsal Koblasa. Pardubice možná těžily i ze své rozehranosti díky zvládnutým duelům v rámci Ligy mistrů. Odveta se chemikům povedla na jedničku s hvězdičkou. V přímém souboji o čelo tabulky využili domácího prostředí a díky výhře 4:1 slavili se svými fanoušky průběžné první místo. Branky vítězů zaznamenali dvakrát Kirk, jednou Koblasa a Gut. Ve 27. kole, znovu na ledě Dynama, Litvínov bojoval se sestavou, která doznala nucených změn ať už ze zdravotních nebo disciplinárních důvodů. Přesto to byl znovu on, kdo se radoval z výhry, tentokrát 4:2. Pikantní branku trefil Tomáš Urban, který na severu Čech hostoval právě z Pardubic, k němu se přidali Šalda, Maštalířský a znovu Koblasa. Odvetu následně ovládlo Dynamo, které Litvínovu oplatilo domácí prohru a ovládlo zatím poslední vzájemné měření sil 1:3, když jedině Kirk překonal Willa v brance Pardubic.

Cesta Dynama do semifinále

Vítěz základní části, který stanovil i nový rekord v počtu vybojovaných bodů, pochopitelně v průběhu předkola zaslouženě odpočíval a bitvy o kvalifikaci do hlavní části play off sledoval zpovzdálí. Ty mu nakonec přisoudily soupeře fanouškovsky nejatraktivnějšího - východočeského rivala z Hradce Králové. Dynamo naplnilo nelehkou roli favorita a zvítězilo 4:1. Přestože zápasy byly nesmírně vyrovnané, a rozhodnout muselo tedy prodloužení nebo vítězný gól padl šest vteřin před uplynutím 60. minuty. Jedinou výhru Mountfield zapsal ve třetím vzájemném duelu, který hostil a který zvládl v samostatných nájezdech.

Nejlepším střelcem Pardubic byl v této sérii Tomáš Vondráček se třemi brankami, který přidal jednu asistenci a vede týmovou produktivitu. Po dvou brankách přidali Tomáš Zohorna a Robert Kousal. Po třech kanadských bodech posbírali Mandát, Sedlák, Košťálek, Hájek, Poulíček a Radil.

Brankoviště velice spolehlivě straží Roman Will. 31letý gólman byl důležitým článkem postupu přes houževnatého soupeře a s téměř 94% úspěšností je klíčovým mužem pardubického týmu.

Termíny utkání

SF1: HC Dynamo Pardubice - HC VERVA Litvínov neděle 31. března 17:00

SF2: HC Dynamo Pardubice - HC VERVA Litvínov pondělí 1. dubna 17:00

SF3: HC VERVA Litvínov - HC Dynamo Pardubice čtvrtek 4. dubna 17:30

SF4: HC VERVA Litvínov - HC Dynamo Pardubice pátek 5. dubna 19:00

případná další utkání

SF5: HC Dynamo Pardubice - HC VERVA Litvínov pondělí 8. dubna

SF6: HC VERVA Litvínov - HC Dynamo Pardubice středa 10. dubna

SF7: HC Dynamo Pardubice - HC VERVA Litvínov pátek 12. dubna

Informace ke vstupenkám

Přehledné informace naleznete zde!