„Každý zápas byl velmi těžký, byl to boj. Byly to těsné výsledky, ale to jsme očekávali. Věděli jsme, že jak byla vyrovnaná základní část, v předkole to bude ještě vyrovnanější,” přiznává Andrej Kudrna.

Právě on byl hlavním aktérem jednoho z klíčových momentů utkání, když svou parádní trefou pod horní tyčku rychle odpověděl na úvodní branku domácích. „Když brzy dostanete gól, není to nikdy příjemné, takže bylo super, že se nám podařilo vyrovnat. Pak už byl vyrovnaný celý zápas. Kluci ale odvedli výbornou práci v pětiminutovém oslabení, což bylo strašně důležité,” vrací se k přelomu třetí třetiny a prodloužení.

V těch chvílích totiž chemici pykali za zákrok Janise Jakse na domácího Jana Schleisse. Jaks si za něj vykoledoval trest na pět minut a do konce utkání. „Byla to dlouhá přesilovka, navíc rozdělená na dvě části. Podařila se nám ubránit, což byl klíčový moment zápasu. Nakonec možná i celé série,” hlásí dvaatřicetiletý borec.

Severočeši zvládli kritické chvíle při pětiminutové přesilovce Plzně, v čase 75:04 je pak Ondřej Jurčík vítězným gólem poslal do čtvrtfinále. „Je to úžasný pocit pro celý Litvínov. Po těch předchozích nepříliš vydařených sezonách si to teď všichni užívají,” usmívá se po rychlém postupu. „Jsme strašně moc rádi, že jsme postoupili v nejkratším možném čase. Teď se budeme chystat dál, chceme ještě něco uhrát,” burcuje.

Chemici teď budou spřádat plány, jak ve čtvrtfinále vyzrát na odpočatou Kometu. „Ale fyzická stránka jde teď bokem a po psychické stránce se cítíme výborně, vyhrát sérii je nejlepší pocit. V každém případě to byly tři velmi těžké zápasy. Nyní máme chvilku času na odpočinek a dobré potrénování. Jdeme dál,” vzkazuje Kudrna.