Narozdíl od středečního duelu, kdy museli Litvínovští dotahovat, tentokrát začali lépe. Poté, co ve 13. minutě skóroval David Kaše šli do vedení. „Ke vstupu do utkání jsme si samozřejmě něco řekli. Obrovsky důležité je ale hlavně vítězství. Chtěli jsme ho urvat a jsem rád, že se nám to povedlo. Teď máme čase připravit se na další zápas,” pousmál se Nicolas Hlava.

Ondřej Kaše, David Kaše a Nicolas Hlava? Tahle formace má zvuk i v předkole play off, ve čtvrtečním duelu se podepsala pod dva góly. „Vzhledem k ice timu, který máme, se to od nás očekává. Soupeři se na nás připravují, chtějí rozhodit a je jen na nás, jak to ustojíme. Jak vydržíme, abychom byli platní pro tým,” přiznal.

„Každopádně jsem rád, že si s kluky rozumíme a je mezi námi chemie. Užívám si, že jsem dostal příležitost a mám prostor s nimi hrát. Užívám si s nimi každou třetinu v každém utkání,” prohlásil borec s číslem 77 na žluto-černém dresu.

Recept na úspěch v play off? To není jen bojovnost a obětavost, ale i ochota jít do nepříjemného prostoru před brankou, kde to bolí. „Víme, že v play off je potřeba dávat i špinavé góly a se vším se tlačit do brány. Snažíme se to tak dělat. Navíc Liam (Kirk – pozn. red.) dvakrát parádně zakončil. Musíme takhle pokračovat s pokorou dál,” má jasno Hlava.

A co řekl na výkon spoluhráče Liama Kirka, který povedený večer na stadionu Ivana Hlinky korunoval dvěma trefami? „Liam hraje dobře. Je velmi ofenzivně laděný a má v sobě rozeného střelce. Je to vidět třeba v situacích dva na jednoho, kdy si věří. Klidně to vezme na sebe a vystřelí. Klobouk dolů před ním. Přeji si, aby se mu i nám všem takhle dařilo co nejdéle,” pokračoval devětadvacetiletý útočník.

Play off, to jsou zápasy plné potyček a emocí. „Něco cítit je, ale to k tomu patří. Tentokrát tomu ale nastavili laťku rozhodčí, kteří nás předem upozornili, že za šarvátky budou hned vylučovat. I tím se to uklidnilo, zápas ale určitě měl play off parametry. Čím víc se jde do závěru utkání, emoce gradují. My se musíme soustředit na na nás a na to, co nás zdobí. Nesmíme se nechat vyvést z míry. Musíme být silní v hlavách,” zavelel.

Už v sobotu na ledě Plzně mohou chemici slavit postup do čtvrtfinále. „Ale říká se, že poslední krok je nejtěžší. Do utkání půjdeme s pokorou i sebevědomím a budeme chtít samozřejmě vyhrát,” uzavřel Nicolas Hlava s jasným plánem.