Verva nebyla v utkání jednoznačně horší, chemici však doplatili na častá vyloučení a neproměněné šance před brankou Machovského. „Utkání se hodnotí těžko. Myslím si, že jsme dneska nebyli horší, ale srazila nás nedisciplinovanost a fauly, o kterých asi nebudeme zbytečně polemizovat. Dostali jsme čtyři góly v oslabení a vždy, kdy jsme se nadechovali k nějakému náporu, tak nás skolil další inkasovaný gól," hodnotil litvínovský útočník, který si v utkání zapsal již devatenáctý kanadský bod letošní sezóny.

Chemici marně dotahovali gólové manko, nepomohly ani dvě branky ze druhé a úvodu třetí třetiny. „Úplně nám v poslední době góly nelepí, o to je to horší, že nás vždy skolila další inkasovaná branka. Do zápasu se těžko vrací, když prohráváte v poslední třetině o dva, nebo o tři góly. Musíme si to vypít do dna a věřím, že nás to posílí to dalších zápasů," pokračoval Abdul.

Litvínov v posledních třech čtyřech duelech vstřelil pouze tři branky, Abdulův gól se začátku druhé třetiny navíc ukončil nelichotivou sérii 210 minut bez gólu jednoho z útočníků. „Nějakým způsobem se to asi dalo čekat, protože udržet tempo, které jsme nasadili v první čtvrtině sezóně bylo neudržitelné. Sezóna se vyvíjí v sinusoidách, bohužel teď jsme, troufnu si říci, úplně dole. Horší to být nemůže, takže nám nezbývá nic, než se odrazit a zase sbírat body," zakončuje.