Srpnové setkání s fanoušky zahájil generální ředitel Pavel Hynek, po němž následovalo poděkování od předsedy spolku mládeže HC Litvínov Kamila Havelky směrem k fanklubu za hezké gesto v podobě vyjádření podpory transparentem během jeho pobytu v nemocnici. 

Prvním probíraným odvětvím byl marketing - kromě objasnění ticketingové politiky, zpětné vazby k občerstvení či inovací na Zimním stadionu Ivana Hlinky došlo také na dotazy ohledně domény a webu, které klub před loňským extraligovým ročníkem měnil. „O doménu i sociální sítě jsme před sezónou přišli, nyní je ale máme zpátky a připravujeme plán k přechodu zpět na doménu hcverva.cz," říkal marketingový manažer Jan Švarc. Následoval dotaz na domácí variantu dresů, kterou klub exkluzivně pro příchozí fanoušky také potvrdil. „Domácí utkání budeme hrát v černé variantě, která bude mít žluté až zlaté prvky. Představení dresů plánujeme během druhého zářijového týdne," dodává Švarc. 

Pokračovalo se otázkami na složení A-týmu, řešily se nové posily i nová koncepce klubu spočívající v zapojování hráčů z regionu. „V rámci trhu a toho, co si klub může dovolit, jsme jako trenéři se složením týmu spokojeni. Myslím si, že příchod bratrů Kašových, Petra Koblasy, Marka Baránka i Lukáše Válka zapadá do toho, že to jsou kluci z regionu," říkal hlavní trenér Karel Mlejnek. „Do sezóny máme momentálně 13 útočníků a 8 obránců, budeme rádi, když kádr rozšíříme o jednoho útočníka, abychom v případě zranění či nemocí měli standardní šířku kádru. Navíc počítáme také s kluky, kteří jsou na střídavých startech v Chance lize," dodal.

Následovalo také k potvrzení kapitánského "céčka" i asistentů, šéfem kabiny zůstane útočník Matúš Sukeľ, asistenty mu budou dělat Patrik Demel a Ondřej Kaše. „Kapitánem je pro mě ten, který každou desetinu vteřiny odevzdá směrem dopředu i dozadu všechno. To byl pro mě od prvního momentu v loňské sezóně Matúš Sukeľ, nemám jediný důvod to teď měnit," objasnil k tématu Karel Mlejnek.

K cílům na sezónu se vyjádřil generální ředitel klubu Pavel Hynek. „Na předsezónních tiskových konferencích každý prohlašuje, jak chce hrát atraktivní hokej pro fanoušky na předních příčkách tabulky, ale já bych si přál, abychom vyhrávali. To se nám vloni dařilo po změně trenéra na domácím ledě, ale venku jsme byli druhý nejhorší tým. Zároveň bych chtěl, abychom po prohraném zápase měli my, hráči, ale i fanoušci, pro které se ten hokej hraje, pocit, že jsme na tom ledě nechali všechno," uváděl. Ze své pozice na to ale koukám také z pozice klubu, jeho stability a rozpočtu, abychom nějakým způsobem fungovali v dnešní těžké době. Po sportovní stránce chceme být lepší, než jsme byli v minulých letech," dodává. 

Na novou koncepci A-týmu v zapojení hráčů z regionu navázala také debata o litvínovské mládeži. Nově nastavená spolupráce A-týmu s mládeží by měla přinést její rozvoj v následujících letech „Jedním z cílů je, abychom co nejlépe rozvíjeli kluky, kteří jsou odmalička v Litvínově, ale také, aby sem chtěli chodit hráči z regionu. Chceme docílit toho, aby Litvínov byl nejen pro náš region zajímavou destinací a kluci sem chodili za sportem a sportovním rozvojem," říká sportovní manažer Tomáš Vrábel. „Vidina toho, že v dnešní době to bude jako dříve, kdy Robert Reichel v šestnácti letech naskočil do áčka a byl klíčovou postavou, už se opakovat nebude. Dnes je zcela normální, že kluci dozrávají v pozdějším věku. Řešíme navíc obrovskou konkurenci ostatních sportů, která pojme spoustu talentované mládeže, stejně tak jako lákadlo zahraničních soutěží," dodává předseda spolku mládeže HC Litvínov Kamil Havelka.