Chemici vstoupili do utkání s Mladou Boleslaví hůře, po první třetině prohrávali 0:1. Zápas však otočili třemi góly a po šedesáti minutách se mohli radovat z první výhry v přípravě. „V utkání jsme se chtěli zaměřit hlavně na předvedenou hru, aby to odpovídalo tomu, co jsme dělali posledních 14 dní v tréninku. Samozřejmě šlo i o to, aby hráči měli odpovídající nasazení, což, troufnu si říci, plnili," hodnotil utkání litvínovský lodivod. V první polovině zápasu jsme měli trochu problém s taktickými věcmi, cílem do dalších utkání je to i nadále pilovat," dodal.

V utkání se objevilo také několik mladíků. Z přípravy v prvoligové Slavii a Třebíči se zapojili útočníci Marek Slavík a Marek Berka, zahrál si také jihlavský mladík Fabien Kočí. „Marka Slavíka a Marka Berku jsme dávali do první ligy, aby si včas vybojovali pozici v prvoligových týmech, protože víme, že u nás ze začátku sezóny, pokud mužstvo bude zdravé, nebudou mít prostor mezi prvními dvanácti útočníky. Měli jsme plán, že dostanou příležitost, což se dnes stalo. Chceme jim dát najevo, že jsou i nadále součástí klubu," říká Mlejnek na konto obou mladých útočníků. „Fabien Kočí je tu s námi čtrnáct dní, chtěli jsme mu dát šanci v přípravném utkání. Určitě jsem rád, že ho budeme mít k dispozici na střídavý start," dodává k jihlavskému obránci. „V utkání se měl objevit také Ondra Baláž, ale Třebíč nás oslovila, jestli by dnes nemohl hrát utkání u nich proti Kometě. Určitě si zahraje příští týden," zakončuje.

V sestavě se objevila také dvě nová jména, první utkání za A-tým si odbyli litvínovští odchovanci Ondřej Postl a Matěj Maštalířský. „V prvních třech utkáních chceme dávat prostor také hráčům z juniorky, jsme v úzkém kontaktu s jejich trenéry. Myslím si, že ti hráči dnes viděli jiný level seniorského hokeje. Maštalířský dnes odehrál do útoku velice solidní utkání, ačkoliv samozřejmě potřebuje doladit nějaké defenzivní věci. To se ale vše naučí, to všechno přijde," říká Mlejnek na konto hráčů z litvínovské akademie.

Celý rozhovor s hlavním trenérem Karlem Mlejnkem si můžete pustit zde: