Zápasy - Dorost 23. 10. 2022, Věra Procházková

Litvínovští dorostenci si z podkrušnohorského derby odváží jeden bod

Do poloviny třetí třetiny se zdálo, že dorost Litvínova má vítězství téměř jisté. Chomutovským Pirátům se však gólový náskok podařilo snížit, v poslední minutě dokonce vyrovnat. Dorostenci vedli vyrovnaný zápas, avšak po vyloučení Tůmy v prodloužení se štěstí nakonec usmálo na domácí.

10. kolo, 22.10.2022, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
4p 3
  • Třetiny

    1:2, 0:1, 2:0 – 1:0
  • Střely na branku

    29:25
  • Vyloučení

    2:5
  • Využití

    3:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    80

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Piráti Chomutov: 7. Nastoupil (B. Novák, Ibl), 49. F. Novák (Pospíšil, Bečvář), 60. Švarc (F. Novák, Slavík), 63. Novák (Pospíšil)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 8. Winkelhöfer (Horský, Koky), 20. Tůma (Dostál), 27. Horský (Břenda, Koky)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:3, 4:3

  • Rozhodčí

    Hacaperka – Herles, Deja

  • Sestava domácích

    Štěrba – Švarc, Malý, Ibl, Malcovský, Záhorec, Sochor – Drahorád, Slavík, Grosskopf, Snopek, B. Novák, Pospíšil, Nastoupil, Halfar, Bečvář, Kalvoda, F. Novák.

  • Sestava hostů

    Moustafa – Soušek, Prokeš, Winkelhöfer, Břenda, Kladivo, Liška – Čermák, Tomaník, Bednařík, Horský, Peroutka, Raichl, Tůma, Koky, Dostál.


Reportáž

Do první akce se dostali domácí ihned v první minutě, avšak střelu vyrazil brankář svými betony. Vyloučení Prokeše potrestal chomutovský Filip Nastoupil, který v přesilové hře otevřel skóre zápasu  1:0. Litvínov na nic nečekal a vzápětí Jakub Winkelhöfer do brány srazil střelu Kokyho, obratem bylo vyrovnáno – 1:1. Po neúspěšných pokusech střel na bránu obou týmů se podařilo prosadit Lukáši Tůmovi, který na konci první třetiny zvýšil skóre  1:2.

V druhé části zápasu se oba týmy střídaly v útocích, zakončit se nedařilo ani jednomu z nich. Ve 23. minutě byl za sekání vyloučen Tomaník, tentokrát Litvínov nepustil chomutovské hráče k větším akcím a podařilo se mu oslabení ubránit. Naopak se do akce dostal útočník Denis Horský, kterému se po asistenci Břendy a Kokyho podařilo prostřelit domácího brankáře  1:3. Litvínov se dostal do dvoubrankového vedení. Gólová akce nabudila dalšího litvínovského hráče Kladiva, který zkusil vypálit od modré čáry, neúspěšně, jeho rána skončila v lapačce již pozorného brankáře. Do zajímavých akcí se dostal Bednařík a následně i Čermák, ale ani jednomu se nepodařilo brankáře propálit.

Domácí rozehráli poslední třetinu velmi aktivně, Moustafa musel čelit hned dvěma nebezpečným ranám Nováka a Pospíšila. Tlak Pirátů, kteří se snažili chopit každé šance, aby zápas otočili, byl znatelný. V polovině třetí třetiny se prosadil chomutovský Filip Novák, ten se po asistenci Pospíšila a Bečváře dostal k odraženému kotouči a u pravé tyčky zakončil do odkryté části klece, skóre bylo sníženo  2:3. Hektickou třetí třetinu střídaly útoky na obou stranách kluziště, oba brankáři veškeré snahy zlikvidovali. Poslední minutu se Piráti rozhodli hrát bez brankáře a pět sekund před koncem hrací doby se trefil chomutovský obránce Zbyněk Švarc do protipohybu brankáře, čímž srovnal stav utkání  3:3.

Do akce v prodloužení se jako první dostal chomutovský Pospíšil, který byl Tůmou faulován. Piráti si zahráli přesilovku, zápas rozhodla střelecká akce Filipa Nováka, který se dostal k odraženému puku a zakončil jeho cestu v litvínovské bráně  4:3

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

​Marco Vrba

„Je to krásný pocit, za poslední výkony si to kluci zasloužili. Až na duel s Energií tým se Spartou a Slavií podal dobrý výkon. Kluci vstali z popela. Jsem šťastný za celý tým, protože jsme to už potřebovali jako sůl.“


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

​Martin Tvrzník

„Za stavu 3:1 jsme si asi mysleli, že je hotovo. Dvě třetiny jsme hráli to, co jsme chtěli. Dali jsme nějaké góly. Pak jsem si ale nechali dát gól a zbytečným vyloučením jsme dostali Chomutov do hry. To samé v prodloužení.“

Fanshop