Zápasy 06. 12. 2022, Kamila Stříteská

Litvínov padl s Pardubicemi fotbalovým výsledkem

V rámci pětadvacátého kola se Litvínov utkal s Pardubicemi. Vyrovnané utkání rozhodla pouze jediná branka, která padla v prostřední části. Chemici na gól domácích nedokázali odpovědět a z ledu perníkářů se vrací bez bodového zisku.

25. kolo, 06.12.2022, Pardubice, enteria arena
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
1 0
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 0:0
  • Střely na branku

    23:18
  • Vyloučení

    5:5
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    7568

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 25. Cienciala (T. Dvořák)

  • Průběh zápasu

    1:0

  • Rozhodčí

    Hejduk, Kika – Lučan, Kis

  • Sestava domácích

    Will – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Hrádek, Vála, Bučko, Chabada – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Cienciala, Poulíček (C), Paulovič – Říčka, A. Musil, Vondráček – T. Zeman, Rákos, Hyka.

  • Sestava hostů

    Zajíček – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt.


Reportáž

Úvodní dějství se neslo ve vysokém tempu, přesto branku nepřineslo. Větší šanci si domácím připravili v 8. minutě, kdy zahrozil Říčka, projektil ale nezamířil do Zajíčkovy klece. O čtyři minuty později se předvedl Adam Musil, který se dostal k odraženému kotouči přímo před litvínovskou klec, scházel mu však malý kousek k otevření gólové účtu zápasu. Pardubický gólman byl také pod palbou, od modré čáry se jej pokoušel prostřelit Denis Zeman, Will jeho střelu viděl a vyrazil ji pomocí výstroje do bezpečí. V 18. minutě si Litvínov vybojoval první početní převahu v utkání, využít ji ve vlastní prospěch zkusil Patrik Zdráhal, jenž byl vyslán do vyložené šance, skórování zabránil Willův beton.

Na začátku prostřední části si nedovoleně počínal Hlava a inkasoval od sudích dvouminutový trest. V polovině přesilové hry předvedlo Dynamo dlouhou kombinaci v útočném pásmu, kotouče se zmocnil David Cienciala a střelou z mezikruží překonal Zajíčka nad beton - 1:0. Po čase se marně pokoušel srovnat manko Demel, ale jeho rána od modré čáry nebyla přesná a Willovu klec neohrozila. V polovině utkání se litvínovský gólman blýskl dobrým zákrokem proti Ciencialovi, kterému se nabídl prostor u tyče. Brankář Vervy se však napodruhé nenechal Ciencialou překonat. Chemici se pokoušeli o srovnání, dobrou střelu na domácí bránu vyslal Zile, ale maskovaný muž v barvách Dynama byl připravený k zákroku. Ve 36. minutě se litvínovským hokejistům nabídla obrovská šance, když Hlava vyslal do samostatného nájezdu Petra Straku, který se snažil přehodit Willa bekhendem, ale jeho pokus skončil v lapačce domácího brankáře. Pár desítek vteřin před sirénou signalizující konec druhého dějství se v situaci dva na jednoho ocitli Zohorna s Radilem, na kterého byla adresována nahrávka, jenž byla příliš krátká a jeho následná střela nenadělala Zajíčkovi výrazné potíže. Po čtyřiceti minutách hry vedlo Dynamo nad Litvínovem o jednu branku. 

Litvínovští do třetí třetiny vstoupili aktivně a ihned se pokoušeli o srovnávací branku. V dobré pozici se ocitl Zile, jehož střelu golfem lapil Will mezi své betony. Brzy poté se na modré čáře napřáhl Denis Zeman, ale i on byl na pardubického brankáře krátký. V půlce závěrečné dvacetiminutovky hru rozkouskovala vyloučení, nejprve měla Verva přesilovku, ale brzy se provinil Jaks a síly na ledě se vyrovnaly. V 51. minutě prověřil Zajíčkovu pozornost ránou z pravého kruhu Hyka, ale litvínovský brankář zasáhl lapačkou. Svěřenci Karla Mlejnka se stále snažili najít recept na bezchybného Willa a šanci srovnat měl Zdráhal, ale jeho zakončení mezi betony gólmana Dynama neprošlo za jeho záda. Minutu a půl před koncem třetiny si Verva vyžádala oddechový čas po jejímž konci zůstal Šimon Zajíček na střídačce. Hra se šesti bruslaři v poli Litvínovským úspěch nepřinesla, ale ani Pardubice nedokázaly poslat kotouč do prázdné sítě hostů. Utkání skončilo fotbalovým výsledkem 1:0 pro domácí. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Marek Zadina

Po dvou porážkách jsme doma chtěli samozřejmě vyhrát. Zlepšili jsme se v defenzívě, podpořil nás výborný gólman, který chytil několik rozhodujících šancí. Bylo to ale vyrovnané utkání, na obou stranách nebylo tolik těch šancí. My jsme to odbojovali a jsme rádi, že jsme po dvou porážkách vyhráli.


Fanshop