Šimone, jste spokojení s dvěma body a výsledkem?

Spokojení jsme, protože potřebujeme každý bod. Jsme rádi za dva, ale osobně si myslím, že jsme si zasloužili i tři. V posledních zápasech je naše koncovka slabá. Nevím, jestli je to nervozitou nebo tím, že máme smůlu, ale pokud budeme hrát tak jako proti Kometě, tak se to v neděli jistě otočí a vyhrajeme za tři body.

Takový výkon byste si asi představovali častěji…

Přesně tak. Celých šedesát minut jsme hráli dobře. Ve druhé třetině jsme měli velkou převahu, ale nepodařilo se nám skórovat. Nakonec jsme odskočila na 2:1. K navýšení nám chyběl kousek. Byl to Patrik Zdráhal, který trefil tyčku. Škoda, že jsme nedokázali vstřelit na 3:1, možná bychom se víc uklidnili a zápas dotáhli do vítězného konce, ale takto se radujeme alespoň z dvoubodového zisku.

Nestrašila vás před utkáním forma nejen Komety, ale také Dominika Furcha?

Věděli jsme, že když tu hrál naposledy, tak střídal snad hned v první třetině. Furch jim zachytal výborně a má největší zásluhu na tom, že si Brno odvezlo bod.

Rozhodly nakonec nájezdy, které jste rozhodl vy. Inspiroval jste se Nicolasem Hlavou, který svůj pokus také proměnil?

Ne, já jsem už dopředu věděl, co budu dělat, protože jsem to už jednou dělal a zadařilo se mi. Nechtěl jsem tedy nic složitě vymýšlet. Když jsem viděl nájezd Nicolase, tak se mi akorát potvrdilo, že svůj záměr musím udělat. Věděl jsem, jak reaguje na první pohyb a na naznačení, takže jsem tušil, že by to mohlo být úspěšné.

Sledujete tabulku a její vývoj?

Neustále. I když máme den volna, tak se podívám, jak to vypadá, kdo s kým hraje. Nedá se to nesledovat. Před zápasem to už vypouštím z hlavy, ale po každém utkání se podíváme. Není to nic příjemného, ale věřím, že kvalitu a tým na předkolo play-off máme.

Jste krůček od předkola play-off, ale stejně tak od baráže…

Je to tak a je to zvláštní. Extraliga je vyrovnaná a bude to boj do posledního kola. Věřím, že to urveme.

Jaké zranění vás vyřadilo na několik týdnů ze hry?

Dostal jsem do prstu a bylo nepříjemné. Měl jsem zlomený poslední článek a musel se i sešívat. Bylo to nešťastné zranění, ale dal jsem se do kupy a jsem připravený na zbytek sezony.