Předvánoční čas bude ještě ve znamení hokeje. Chemici vyrazí až do vzdáleného Třince. Během reprezentační přestávky se tým mohl soustředit na silné i slabé stránky. „V útočném pásmu hrajeme po rohách a nikdo nechodí před bránu. Z rohu se góly nedávají, hráči musí chodit před bránu. Hráči to v sobě mají trochu zakódovaný, ale ono to změnit za týden nejde. Zaměřujeme se na to, hráči makají a snaží se,” uvedl v rozhovoru lodivod Vladimír Růžička.

Dle slov hlavního trenéra musí hráči zapracovat na přesilových hrách. Ze 100 početních převach dokázala Verva pouze 18krát skórovat a náleží jí tak 10. místo v tabulce. Takhle to hrát nemůžeme, přesilovky nás dostávají dolu. Nám v zápase s Libercem paradoxně pomohlo, že jsme hráli oslabení a v něm jsem dokázali rozhodnout zápas,” pokračoval v rozhovoru pro klubový litvínovský rodák v roli kouče. 

Během přestávky se vedení klubu dohodlo s HC Baníkem Sokolov na výměně. Denis Zeman míří na západ Čech, do konce sezony bude Litvínov využívat služeb Jana Strejčka. „Honza odehrál v extralize výborná utkání a rozhodli jsme se využít možnosti, aby za nás mohl nastupovat pravidelně a nemusel pendlovat mezi kluby. Denis je mladý perspektivní obránce, který může v Sokolově nasbírat zkušenosti ze seniorského hokeje,” vysvětlit výměnu generální ředitel klubu Pavel Hynek. 

Před přestávkou přivítala Verva na domácí půdě Liberec. A právě Jan Strejček svou trefou otevřel skóre zápasu ve vlastním oslabení. V 53. minutě přidal pojišťovací branku Přemysl Svoboda. Mezi třemi tyčemi čaroval Denis Godla, který si připsal již třetí čisté konto v sezoně. 

Z půdy Ocelářů

Do reprezentační přestávky draci nevstoupili dobře. V posledním zápase totiž nastoupili proti Škodovce. Přestože značnou část utkání ovládali domácí, v závěru propustil Ondřej Kacetl za svá záda Čerešňákovu střelu z obranného pásma Plzně. Ocelářům nepomohly dvě trefy Tomáše Kundrátka a Erik Hrňa zaznamenal 300. extraligový bod.

„Dali jsme pětkrát tyčku, ale tak to někdy ve sportu bývá. Nedá se nic dělat. V závěru jsem ještě něco říkal bekům, gólovou situaci jsem ani pořádně neviděl. Stane se to, byl to smolný zápas,” zhodnotil smolně prohraný duel Marek Zadina.