Severočeši se s PZ Kladno setkali naposledy 12. února v rámci dohrávky 7. kola nadstavby. První třetinu papírový outsider odolával, poté ale otevřel skóre Jan Šprynar. Stejný hráč slavil i o deset minut později. Jeho počínání napodobil Peroutka, posléze se ale dostal ke slovu znovu Šprynar a zaznamenal hattrick během jediné dvacetiminutovky. Útočníkovo snažení nastartovalo spoluhráče a Litvínov nasázel v posledním dějství pět gólů. Ztrápené Kladno reagovalo jedinou trefou v 59. minutě a brankář Balík tak smolně přišel o čisté konto.

Na Třemošnou narazili chemici začátkem února a stejně jako se Středočechy nedokázali rozvlnit síť během úvodního dějství. Nervózní tým uklidnil ve 24. minutě Dominik Čech, hráči v černožlutých dresech přidali další trefu zásluhou Bednaříka. Podobný počet gólů padl také v závěrečné dvacetiminutovce. Litvínov si díky tomu připsal důležitou výhru a hlavně tři body!

Utkání s PZ Kladno začíná ve čtvrtek od 17:30, proti Třemošné vyrazí na led během soboty ve13:00.

Mohou Severočeši přeskočit Piráty ještě před závěrečným hracím týdnem? Chomutov paradoxně míří do Třemošné ve čtvrtek, v sobotu čeká hráče utkání s Hvězdou. V případě Litvínova i Chomutova jsou oba týmy papírovými favority a měly by si připsat plný počet bodů.