Krisi, obrovská gratulace z Litvínova. Jaký to byl zápas a jak se cítíš?

Zápas to byl ohromně těžký. Švédsko má velice dobrý tým, hráli skvěle, ale my Lotyši jsme hráli srdcem a to nás táhlo. Hráli jsme jako jeden, snažili jsme se skákat do střel, pomáhat golmanovi a dělat vše proto, abychom už nedostali další gól. V obraně jsme odvedli kus poctivé práce a to je důvod, proč jsme vyhráli. Skvělý brankář, poctivá obrana a velká srdce. 

To vše se událo doma, před domácími fanoušky. 

Atmosféra byla naprosto neuvěřitelná. Lotyši mají hokej rádi, hodně ho prožíváme. Věděli jsme, že se o naše fanoušky budeme moci opřít a ti nás nezklamali. Bylo to úžasné, celá arena nás hnala dopředu a na ledě jsme to vnímali. V těžkých chvílích nás držely hlavně tribuny.

Je to tvé páté mistrovství, předpokládám, že pravděpodobně nejlepší?

Určitě, o tom není pochyb. Nedá se to s ničím srovnat. Turnaj ještě není na konci, ale už teď vím, že na to nikdy nezapomenu, nehledě na to, co se v semifinále stane. Jsme malou zemí, pořádat mistrovství je pro nás velkou událostí. Je to zážitek, který může přijít jednou za život, ačkoliv doufám, že to není naposledy (směje se). Musíme si to užívat, ještě nic nekončí a my se pokusíme odvést co nejlepší práci až do úplného konce.

Jak se na semifinále budeš připravovat?

Odpočívat, odpočívat a odpočívat. Musíme trochu uklidnit emoce a vrátit se zpět do reality. Zítra letíme do finského Tampere, chceme se na Kanadu připravit co nejlépe a musíme se na zápas soustředit.