Verva zatím neprožívá špatnou přípravu. Po výhrách se Sokolovem (3:0), Karlovými Vary (5:2) a Plzní (7:0), sice přišla porážka s Bílými Tygry z Liberce (2:5), ale atmosféra na severu Čech je dobrá. „Měli jsme dobrý vstup do zápasu, nevypadalo to špatně, ale potom jsme udělali individuální chyby a zápas jsme si sami prohráli," hodnotil utkání obránce Patrik Demel. „Musíme se z toho oklepat a pokračovat dál v tvrdé práci," dodal. 

V litvínovském dresu se také představily téměř všechny nové posily. Na debut čekají pouze Michal Gut, který se vrátil z reprezentačních povinností na juniorském mistrovství světa, a Janis Jaks, který do Litvínova přišel z ruského Soči. Budu bojovat, abych uhrál první, druhou lajnu a třeba si zahrál i přesilovku. Nechci být do počtu, musím ukázat, že na to mám,“ hlásil první jmenovaný v odpovědi na otázku, jaké má vyhlídky do působení pod Vladimírem Růžičkou. 

Naopak Red Bull Mnichov zatím nemá přípravu na nový ročník nejpovedenější. Na turnaji Red Bull Salute nejdříve obdržel debakl od jediného českého zástupce a pozdějšího vítěze Hradce Králové (1:7), v zápase o třetí místo poté nestačil na švýcarský Zug (5:4). Chemiky nicméně čeká velice kvalitní soupeř, který se v loňském ročníku německé DEL dostal až do finále, kde podlehl Eisbären Berlín ve čtyřech zápasech. 

Utkání je na plánu na neděli 28. srpna od 14 hodin. Pro fanoušky, kteří si budou chtít zpříjemnit víkend výletem do Alp, jsou v prodeji vstupenky za 10 euro.