Andreji, přerušili jste sérii tří porážek v řadě navíc proti týmu, který se v tabulce pohybuje vysoko. Jak velká radost ve vašem týmu panuje?

Jsme velmi rádi, že jsme utkání nakonec zvládli. Celý zápas jsme dotahovali a museli jsme otočit nepříznivý výsledek. Vyšlo to a jsme za to velmi rádi.

Měli jste pětidenní zápasovou pauzu a Olomouc přijela s okleštěnou sestavou. Přizpůsobili jste tomu taktiku?

Snažíme se soustředit na naší hru. Všechny zápasy jsou těžké proti každému soupeři v lize. Víme, jak urputná Olomouc je a hrát proti ní je vždy těžké. Jsme rádi, že se štěstíčko přiklonilo na naší stranu.

Zdálo se vám, že ve třetí třetině dochází olomouckým hokejistům síla. Protože právě v této pasáži jste utkání otočili.

Neřekl bych, že měli méně sil. Napadali nám šťastné góly a nakonec jsme vítězství ubojovali vzadu.

Letos jste zaznamenal už třináct gólů, přesto dvě branky proti Olomouci nepatří mezi vaše nejpovedenější

První branka byla víceméně pouhé nahození. Od začátku zápasu jsme se snažili chodit do brány, tak se nám povedlo vstřelit první branky. Byly to šťastnější góly, ale kluci odváděli dobrou práci a tlačili se do brány, takže brankář hostů to měl velmi těžké. V situaci u druhého gólu jsem se snažil vystřelit zpoza obránce a ono to tam propadlo. Snažím se střílet každý zápas, ale v podstatě je úplně jedno, kdo dává góly. Potřebujeme body, abychom se posouvali v tabulce tam, kam chceme.

V letošní sezoně jste se dostal do velmi dobré fazony.

V první řadě je to také o tom, že dostávám hodně prostoru a hraji všechny herní situace. Dnes góly byly z řádu šťastnějších, ale padly tam a pomohly nám ke tříbodovému vítězství.

Cítíte se jako střelec?

Necítím. Chci pomáhat mužstvu k vítězstvím.

Blížíte se ke svému dosavadnímu rekordu v počtu vstřelených gólu v sezoně, dělí vás od něj jediná trefa.

Je to pouze jedna část ze statistického hlediska. Není to na programu dne. Zejména se chceme posouvat v tabulce. Góly vyhrávají zápasy, musíme jich dávat více než soupeř.

Říká se, že když se člověku daří, spadne mu tam skoro vše. To se tentokrát potvrdilo.

Myslím si, že od začátku zápasu jsme se dost tlačili do brány a to je to, co jsme chtěli. Pracujeme na tom na trénincích a s Olomoucí se nám to vyplatilo.

Jaká je atmosféra v kabině po třech porážkách a následné výhře s Olomoucí?

Dobře jsme potrénovali a snažíme se soustředit na naší hru. Snažíme se dělat to, co nám přináší úspěch. Dnes rozhodl předbrankový prostor.

Týmu byla hodně vyčítána prohra s Plzní, řekli jste si po tomto zápase, že se musíte vrátit k poctivosti?

Každý zápas musíme odehrát poctivě a zodpovědně. Extraliga je velmi vyrovnaná a body se sbírají těžce. Jak jsem již říkal, snažíme se dělat to, co nám přináší úspěch a musíme v tom pokračovat.

Jak důležité pro tým je, že dokázal otočit nepříznivé skóre z 1:3 na 5:3?

Je to impuls pro naše sebevědomí, že dokážeme takové zápasy vyhrát. Takto jsme výsledek ztratili třeba v Mladé Boleslavi. Je dobré, že jsme zjistili, že to dáme otočit také v náš prospěch.

Máte před sebou těžké zápasy…

Každý zápas je těžký. Musíme se soustředit na naší hru a respektovat sílu soupeře, ale liga je velmi vyrovnaná, takže vyhrát každý s každým.